Adószám: 18488807-1-20

Számlaszám: 10402740-50526678-50841001

Országos Agarász Egyesület

[alapítva: 1835]

Keresés
Close this search box.

FeHoVa kiállításon 2024.

Megosztás facebookon

Egyesületünk idén is résztvett a 30. FeHoVa kiállításon a hagyományos vadászati módok, (elöltöltősök, solymászok, vadászíjászok és agarászok) közös standján.

A csütörtöki nyitó napon került először bemutatásra legújabb kiadványunk, a Vadkárelhárítás magyar agárral, melyben eddigi vadriasztással kapcsolatos tapasztalatainkat, a jogi hátteret és minden olyan tudnivalót összegeztünk, amit egy agarásznak és vadászatra jogosultnak tudni kell a vadkárelhárító agarászatról. A véleményt pedig mondják el azok, akik már kipróbálták, mint ahogy a Vésztői Vadásztársaság megtette.

Délután a Vadásszínpadon Keresztes János vetített képes előadás keretében élőszóban is ismertette ezt a nemrég engedélyezett hatékony vadriasztási módszert.

A megnyitó beszédei közül Semjén Zsolté volt a legérdekesebb, tőle hallhattuk a legtöbb új információt. Többek között olyanokat, melyek az agarászokat is érintik. Az ifjúsági vadászat bizonyos keretek közötti engedélyezése 16 éves kortól a hagyományos vadászati módokra, így az agarászatra is vonatkozik!

Külhoni magyaroknak is lehetőségük lesz itthon vadászjegyet, vadászati engedélyt szerezni, kvázi ez az agarászatra is vonatkozik a jogszabályi kötelezettségek teljesítése esetén. Szlovákiai, erdélyi, szerbiai agarászok hajrá!

A megnyitó után standunkon az OAE elnöke Bors Richárnak mondott köszönetet a vadászati kultúráért végzett eddigi tevékenységéért és adta át az elismerő oklevelet.

A nyitónap mindig jó alkalom a kapcsolatépítésre és régi kedves ismerőseinkkel való találkozásra, beszélgetésre. Kiadványaink közül sokan válogattak, és személyes beszélgetésekre is volt mód vasárnapig.

Ahogy mondani szokták: „a foglalkozás elérte célját”, de ne hallgassuk el a kritikát sem. Az idei FeHoVán is kevesebb kiállítót és látogatót tapasztaltunk és drágábban lehetett vásárolni, mint tavaly.